niedziela, 27 listopada 2016

ŚLIWKI POD KRUSZONKĄ



ŚLIWKI POD KRUSZONKĄ

Pyszne...Było!-usłyszysz od domowników i gości,bo takie wypieki z owocami znikają,zanim zdążą wystygnąć!Soczyste śliwki,którym nikt się nie oprze...rozkosz dla podniebienia.

Składniki:
-500 gr śliwek,np:węgierek
-100 gr masła
-1  szklanka mąki tortowej
-1 łyżka mąki ziemniaczanej
-1 łyżeczka cynamonu
-1\2 szklanki brązowego cukru
-1\2 szklanki płatków owsianych

 Sposób wykonania:

-Piekarnik rozgrzać do 180C.
-Śliwki umyć,usunąć ogonki i wyjąć ze środka pestki.Pokroić owoce na połówki
-Kokilki wysmarować masłem.Przełożyć do nich śliwki i rozłożyć równomiernie na całym spodzie
-Do miski wsypać mąkę ,cukier,cynamon, masło wyrobić ,aż powstanie kruszonka
-Posypać śliwki
-Kokilki włożyć do piekarnika na 30-40 minut,aż kruszonka ładnie się przypiecze.Podawać gorące.
       
                                                                                      SMACZNEGO!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz