sobota, 25 czerwca 2016
SZPARAGI ZAWIJANE W BOCZEK
SZPARAGI ZAWIJANE W BOCZEK
Składniki:
-1 pęczek szparagów
-opakowanie wędzonego boczku w plastrach
-1 łyżka oleju
Sposób przygotowania:
1. Szparagi oskrobać,odciąć zdrewniałe końcówki,związać w pęczek.
2. Ugotować na miękko w osolonej,posłodzonej wodzie (około 10 minut)osączyć i wystudzić
3. Każdy szparag owinąć plasterkiem boczku
4. Szparagi wrzucić na grillową patelnię i zgrillować do momentu,aż boczek się zrumieni
Podawać z dowolnym sosem
SOS Z FETĄ
Składniki:
-85 g sera feta
-1\4 szkl.jogurtu naturalnego
-2 łyżeczki soku z cytryny
-1 łyżka majonez
-1łyżk oliwy
-1 ząbek czosnku
-2 łyżki posiekanej bazylii
-4 rzodkiewki
Sposób wykonania:
-Wszystkie składniki zmiksować na jednolity sos.
-Rzodkiewkę pokroić w drobną kostkę,czosnek przez praske
-Następnie wlewać stopniowo oliwe
-Doprawić do smaku
SMACZNEGO!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz