piątek, 24 czerwca 2016
JAJKA FASZEROWANE ŁOSOSIEM
Jajka najczęściej podajemy tradycyjnie,ugotowane na twardo z majonezem.Dziś dla urozmaicenia przygotuję jajka w innej postaci,czyli faszerowane.
JAJKA FASZEROWANE ŁOSOSIEM
Składniki:
-4-5 jajek
-4 ogórki konserwowe
-100g wędzonego łososia
-100g serka śmietankowego
-2 łyżki posiekanego szczypiorku
-2 łyżki posiekanej natki pietruszki
-1 łyzeczka łagodnej mielonej papryki
-2 łyżki majonezu
-pieprz
-sól
Sposób wykonania:
1. Z ugotowanych na twardo jajek wyjąć żółtka,wyłożyć do miseczki i rozdrobnić widelcem
2. Ogórki pokroić w drobną kostkę
3. Łososia rozdrobnić widelcem
4. Serek wymieszać z majonezem,dodać szczypiorek,koperek żółtka z łososiem i ogórki
5. Doprawić solą,pieprzem i papryką,dokładnie wymieszać
6. Gotowym farszem wypełnić połówki białek,ułożyć na półmisku dekorując natką pietruszki
SMACZNEGO!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz