środa, 29 czerwca 2016

WARZYWNA ZUPA Z MAKARONEM





WARZYWNA ZUPA Z MAKARONEM

Składniki:
1,5 l bulionu
-1 pęczek włoszczyzny
-200g żółtej fasolki szparagowej
-1 średni kalafior
-pół szklanki drobnego makaronu
-1 pęczek koperku
-sól
-pieprz



Sposób wykonania:

1. Włoszczyznę obrać pokroić w kostkę,włożyć do garnka i zalać bulionem
2. Do warzyw dodać pokrojoną w małe kawałki fasolkę szparagową
3. Kalafior opłukać pod wodą,podzielić na różyczki,włożyć do garnka i gotować około 15 minut
4. Do zupy wsypać makaron.Całość gotować około 8 minut,doprawić solą,pieprzem,wsypać koperek.

                                                                      SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz