sobota, 29 października 2016

MUS CZEKOLADOWO WANILIOWY



MUS CZEKOLADOWO WANILIOWY

Deser mocno czekoladowy.Robi się bardzo szybko i prosto,a efekt finalny zadowoli każdego miłośnika czekolady.Rozkosz jedzenia jest kosmiczna.Bardzo polecam!

Składniki:
-200g mlecznej czekolady
-opakowanie serka mascarpone
Mus waniliowy:
-200ml kremówki
-200g białej czekolady
-1łyżka cukru pudru
-200g białej czekolady
-1łyżeczka esencji waniliowej
-opakowanie serka mascarpone
-maliny


Sposób wykonania:


1. Czekoladę mleczną zetrzeć na tarce i  rozpuścić w kąpieli wodnej.Zdjąć z ognia i odstawić.
2. Dodawać stopniowo serek mascarpone i wymieszać za pomocą miksera.Rozłożyć do słoików i odstawić
3. Kremówkę ubić z łyżką cukru pudru
4. Wymieszać ją z mascarpone
5. Białą czekoladę zetrzeć na tarce i rozpuścić w kąpieli wodnej razem z esencją waniliową.Zdjąć z ognia
6 .Dodawać do niej stopniowo kremową masę i wymieszać.
7. Przełożyć do słoików z musem czekoladowym
8. Wstawić do lodówki na 2 godziny
9. Podawać posypane kakao,lub z owocami
     
                                                                      SMACZNEGO!







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz