sobota, 10 września 2016
NADZIEWANE PIECZONE BRZOSKWINIE
Witajcie po dłuższej przerwie.Dziś ciąg dalszy letnich słodkości.Najprzyjemniej na świeżym powietrzu z filiżanką dobrej kawy i dobrą lekturą:)
NADZIEWANE PIECZONE BRZOSKWINIE
Składniki:
-6 dojrzałych brzoskwiń
-opakowanie dużych okrągłych biszkoptów
-200 ml śmietany kremówki 36%
-konfitura morelowa
-1 łyżka cukru pudru
Sposób wykonania:
1. Brzoskwinie dokładnie umyć,przeciąć na pół i usunąć pestki
2. Owoce umieścić w blasze na muffiny
3. W miejsce pestek nałożyć po łyżce konfitury morelowej
4. Przykryć biszkoptem
5. Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180c na około 15-20 minut
6. W międzyczasie ubić śmietanę na sztywno,stopniowo dodając cukier puder
7. Śmietanę umieścić w rękawie cukierniczym i ozdobić biszkopty
8. Owoce podawać ciepłe.
9. Można podawać z kulką zimnych lodów
SMACZNEGO!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz