sobota, 10 września 2016

NADZIEWANE PIECZONE BRZOSKWINIE








Witajcie po dłuższej przerwie.Dziś ciąg dalszy letnich słodkości.Najprzyjemniej na świeżym powietrzu z filiżanką dobrej kawy i dobrą lekturą:)

NADZIEWANE PIECZONE BRZOSKWINIE

Składniki:
-6 dojrzałych brzoskwiń
-opakowanie dużych okrągłych biszkoptów
-200 ml śmietany kremówki 36%
-konfitura morelowa
-1 łyżka cukru pudru

Sposób wykonania:

1. Brzoskwinie dokładnie umyć,przeciąć na pół i usunąć pestki
2. Owoce umieścić w blasze na muffiny
3. W miejsce pestek nałożyć  po łyżce konfitury morelowej
4. Przykryć biszkoptem
5. Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180c na około 15-20 minut
6. W międzyczasie ubić śmietanę na sztywno,stopniowo dodając  cukier puder
7. Śmietanę umieścić w rękawie cukierniczym i ozdobić biszkopty
8. Owoce podawać ciepłe.
9. Można podawać z kulką zimnych lodów

                                                                             SMACZNEGO!










Brak komentarzy:

Prześlij komentarz