piątek, 15 lipca 2016

TWAROŻEK Z RZODKIEWKĄ I SZCZYPIORKIEM


Pożywne śniadanie to podstawa udanego dnia i najważniejszy posiłek.Często nie mamy czasu i ochoty na przygotowywanie porannych śniadań,jednak warto, a nawet naszym obowiązkiem jest  wygospodarować chwilkę na przygotowanie czegoś pysznego.To,co zjesz rano,ma wpływ na to,jak będziesz się czuł w ciągu dnia.Łatwiej jest, więc zrezygnować z kolacji,zwłaszcza osobą,które stosują dietę.Cały proces przygotowania porannego posiłku powinien być łatwy i szybki w  przygotowaniu,aby nie zajmował dużo czasu.W kilka minut dostarczymy organizmowi niezbędnej siły i energii na cały dzień.Oto mój szybki i sprawdzony sposób na śniadanie.


TWAROŻEK Z RZODKIEWKĄ I SZCZYPIORKIEM

Składniki:
-250 twarogu półtłustego
-1 pęczek rzodkiewek
-1 pęczek szczypiorku
-garść kiełków brokuła
-2 łyżki jogurtu greckiego
-1 łyżka śmietany 18%
-sól
-pieprz



Sposób wykonania:

1. Twaróg rozgnieść widelcem,dodać jogurt,śmietanę i dokładnie wymieszać
2. Rzodkiewki umyć,osuszyć,pokroić w talarki a następnie w drobną kostkę
3. Szczypiorek posiekać
4. Kiełki drobniej pokroic
5. Wszystkie składniki razem połączyć,doprawić solą i pieprzem
Podawać najlepiej z ciemnym pieczywem
                                                                SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz