Dzisiejsza propozycja to nadziewane łódeczki z ogórków.Zdrowa,szybka,lekka przekąska na śniadanie,kolacje lub jako dodatek do potraw z grilla.
OGÓREK FASZEROWANY SERKIEM I RZODKIEWKĄSkładniki:
-5 ogórków
-200g serka śmietankowego np.:Hochland
-7 rzodkiewek
-szczypiorek
-1-2łyżki śmietany ukwaszonej 18%
-sól
-pieprz
Sposób wykonania:
1. Ogórki umyć,przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć pestki
2. Rzodkiewkę myjemy,kroimy na cieńkie półplasterki a następnie w drobną kostkę(kilka plasterków zostawiamy do dekoracji)
3. Szczypiorek drobno pokroić
4. Serek wymieszać ze śmietaną,rzodkiewką,szczypiorkiem,doprawić solą i pieprzem
5. Farszem wypełnić wydrążone kawałki ogórków,całość udekorować plastrami rzodkiewki,posypać resztą szczypiorku.
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz